11 de jul. 2013

Al cau consumim energia elèctrica verda

Des de fa uns dies al cau ja no som clients de la companyia elèctrica Endesa. Ens hem canviat de companyia i -a través de MEG- ens hem fet socis de la Cooperativa Som Energia, una cooperativa d'energia verda.

El sistema elèctric del nostre país actualment només està liberalitzat en la producció i en la comercialització, però, en canvi, la distribució (les xarxes elèctriques que arriben fins a casa nostra) continua sent un monopoli.

En aquest context, la cooperativa Som Energia aboca a la xarxa tant energia com consumeixen els seus clients, garantint així que el 100% de l'energia consumida per nosaltres ha estat produïda de forma respectuosa amb el medi ambient.  La major part de l'energia verda que aquesta cooperativa aboca a la xarxa ha estat produïda per la mateixa cooperativa, tot i que també compra energia amb certificació verda a d'altres empreses.
Som Energia és un petit projecte nascut a Catalunya i que s'ha estès en molt poc temps per diferents indrets dels Països Catalans i de l'estat. 

No només ens agrada Som Energia pel model energètic sostenible que ens proposa, sinó que també pel fet que és una cooperativa, on el preu es decideix entre tots els socis i els beneficis es reinverteixen en el projecte o (de moment no és el cas) es reparteixen entre els socis.
Us animem a tots vosaltres a plantejar-vos quin consum teniu, en tots els aspectes, inclòs l'energètic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada