31 de maig 2013

Les unitats realitzen els seus projectes

S'acosta el final de curs, i amb ell la preparació dels campaments i la realització del gran boom o moment estelar del projecte de cada unitat. 

La nostra metodologia es basa en fer projectes en grup i en l'educació per a l'acció. Segons els objectius de la Pedagogia del Projecte cada individu i cada grup ha de caminar cap a l'autonomia personal, la responsabilització, la capacitat d'organitzar-se i l'autogestió del grup. 
Així doncs, l'aplicació de la Pedagogia del Projecte converteix a cada individu i cada grup en protagonista de la seva acció, des de la proposta fins a la revisió: descobrir, proposar, escollir, planificar, realitzar i revisar constitueixen els passos obligats de tot projecte. 

Cada unitat realitza al llarg del curs un o més projectes seguint totes les seves fases, dinamitzades pels caps de forma lúdica i sovint a través del joc però amb la participació i implicació dels infants i joves.
A cada unitat el projecte rep un nom diferent: la presa a Castors, l'acció a Llops/Daines, l'expedició pels Ràngers/noies Guia, l'empresa pels Pioners/Caravel·les i el projecte de servei pels Trucs.
El Gran Boom és el moment culminant on tota la unitat junts celebren que han acabat el projecte.

Els Castors fan 2 petites preses: demà aniran a una gossera per descobrir la realitat dels maltractaments als animals i prendran consciència que un animal no és una joguina. I l'altra presa que faran serà una festa de final de curs amb berenar i jocs preparats per ells mateixos.
Els Llops i Daines ens estan preparant una gran gala dels Òscars per tot l'agrupament. Tenen comissions fetes que estan preparant coses com els premis, la decoració, la perruqueria...
Els Ràngers i noies Guia preparen una abraçada col·lectiva contra els maltractaments en un espai del centre de Reus.
Els Pioners i Caravel·les, en canvi, porten tot el curs amb el projecte dels campaments al centre escolta internacional de Kandersteg, al peu dels Alps suïssos. Busquen finançament, fan calendari, fan formació...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada