14 de maig 2013

Macedònia: plantegem alternatives en temps de crisi

600 infants i joves, escoltes i guies dels caus de les comarques del Camp, ens hem trobat aquest dissabte per conèixer diferents problemàtiques socials d’actualitat, plantejar-hi alternatives i actuar. Era la trobada “Macedònia: l’11 de maig, jo faig!” organitzada per la Demarcació de Tarragona de MEG.

600 infants i joves, 20 petits grups repartits per la Part Alta de Tarragona, 8 plataformes i entitats socials col·laboradores i 16 capses de menjar recollides són algunes de les xifres de la trobada.

De bon matí, els grups van anar arribant i es van fer les inscripcions, l’esmorzar (a base de macedònia, es clar!) i l’explicació de l’activitat a les escales de la Catedral. El volum de fulards i samarretes de tots colors deixava entreveure ja la magnitud de la trobada!

Els Castors i els Llops i Daines (de 6 a 10 anys) es van repartir per les places properes i a través de jocs i tallers van descobrir, debatre i plantejar alternatives en temes com l’habitatge, la sanitat, l’educació pública i la igualtat de gènere.
Els Ràngers i noies Guia, els Pioners i Caravel·les i els Truc (dels 11 als 18 anys) van conèixer algunes iniciatives per lluitar contra la crisi, en el sentit més ampli de la paraula, i transformar la societat en què vivim.

Cada petit grup va treballar un tema concret, va visitar un col·lectiu i hi va fer una ajuda i servei. Entitats com la Plataforma Salvem la Platja Llarga, Cau de Llunes, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), el Banc d’Aliments, Càritas, SOS Ensenyament, CGT Sanitat i els Casals Populars del Camp van exercir d’amfitriones.
Durant més de 2 hores els nois i noies van estar descobrint, debatent, reflexionant, plantejant alternatives i fent servei. Van ajudar, van fer pancartes, van recollir aliments, van participar a la cuina d’un menjador social... i un llarg etcètera.
Després van presentar als seus companys les conclusions de l’activitat de forma artística. Aquest treball quedarà recollit en plafons i s’exposarà aquesta setmana per diferents botigues de Tarragona i també a l’espai Kesse.

Durant tot el matí es va col·laborar amb la campanya La Fam no fa vacances, del Banc dels Aliments, recollint 16 capses de menjar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada