20 de maig 2010

"Cau al carrer" dedicat al servei

Els agrupaments escoltes i guies de Reus celebren el "cau al carrer", enguany dedicat al servei a la comunitat.
L'acte s'emmarca en l'eix del curs de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

Els agrupaments escoltes i guies Ben Enllà, Misericòrdia i Montsant-Cim de Reus realitzen aquest dissabte, 22 de maig, la diada del "Cau al carrer" que enguany dediquen al servei a la comunitat, basant-se en un dels punts de la llei escolta: "aprenem a ser útils i a fer servei".

L'activitat començarà a les 4 de la tarda a la plaça del Teatre, amb la rebuda dels participants i trencant el gel amb alguns jocs de coneixença. Posteriorment es repartiran per la ciutat, amb grups d'edats similars per a conèixer entitats i projectes de servei voluntari a la societat.
Sobre les 6 de la tarda retornaran a la plaça del Teatre per a posar en comú les experiències i extreure'n conclusions. La diada acabarà amb la lectura del manifest el.laborat per l'ocasió i un berenar com a final de festa.

L’acció s’emmarca en l’eix del curs que Minyons Escoltes i Guies de Catalunya treballa anualment de forma transversal.
Com a objectiu, l’equip de caps dels 3 agrupaments destaca que es pretén fer ciutat, però especialment: "a partir de la descoberta del servei en cadascuna de les edats dels nostres infants i joves, posar un petit granet de sorra en el seu llarg camí per conèixer i valorar el compromís."

El Cau al Carrer i l'eix del curs és un projecte anual que es va iniciar el curs 2001-02 i que ha tingut continuïtat amb accions concretes que tenen relació amb un tema ideològic de fons sobre el qual es decideix treballar i pel qual com a Moviment ens posicionem. (per exemple: Sostenibilitat, Interculturalitat, Participació i Educació per la Pau i el Diàleg).

Els 3 agrupaments formen part de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), moviment que aplega més de 13.000 persones, 2.500 de les quals són joves voluntaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada